Csúfos vége lett a szerdai napnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, 0,8 százalékos csökkenéssel 16 899 ponton zárt szerdán, 4,7 milliárd forintos forgalom mellett.
MTI-Eco, Napi.hu, 2014. október 29. szerda, 19:10

A vezető részvények a nap végére mind veszteségben zártak a délelőtti pluszos kezdést követően. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint a BÉT sereghajtónak számított a közel egy százalékos esésével. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a magyar tőzsde az utóbbi időben elszakadt a nemzetközi piacok trendjétől, és inkább a hazai események mozgatják az árfolyamokat. A tervezett internetadó továbbra is negatívan hat a Magyar Telekom és a másik távközlési szolgáltató, a Business Telecom (BTel) árfolyamára.

A Mol 0,1 százalékkal 11 500 forintra gyengült, 936,8 millió forintos forgalomban. Az OTP 1,4 százalékkal 3950 forintra esett 1,9 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 2,1 százalékkal 324 forintra zuhant 406,4 millió forintos forgalom után. A Richter-papírok 0,4 százalékkal teljesítettek rosszabbul a keddi záróértékhez képest, a paprírok 3675 forinton zártak, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BTel részvények ára 14,76 százalékkal 179 forintra esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK