Csütörtökön alulteljesített a Budapesti Értéktőzsde. Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezetője szerint a nemzetközi kedvezőtlen hangulat húzta le a BÉT indexét, amely szerdán még nagyon jól szerepelt.

Az OTP-nek osztalékvágás előtti utolsó napja volt, de ez nem indokolta a banki papír csütörtöki esését. A Mol árfolyamára pedig hatott, hogy az olaj ára nem nagyon változik. Az olajipari vállalat árfolyamát továbbra is az mozgatja, hogy mi történik az orosz embargóval kapcsolatban, mostanában nagyobbak a félelmek, és ez jelentősen lefelé vitte a jegyzést - mondta a szakértő az MTI-nek.

A Mol 154 forinttal, 5,37 százalékkal 2716 forintra csökkent, 3,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 485 forinttal, 4,50 százalékkal 10 290 forintra esett, forgalmuk 9,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 410 forint maradt, forgalma 209,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,14 százalékkal 7290 forintra gyengült, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3899,47 ponton zárt csütörtökön, ez 80,88 pontos, 2,03 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!