Csúnya esések Ázsiában

Szinte kivétel nélkül estek sz ázsiai piacok.
MTI-Eco, 2016. február 19. péntek, 07:48
Fotó: Reuters

Az ázsiai tőzsdékre hatással volt, hogy csökkenéssel zártak csütörtökön az amerikai börzék, és hogy néhány nap kihagyás után ismét gyengülni kezdett a kőolaj ára.

Tokióban a tőzsdemutató jelentősebb eséséhez az is hozzájárult, hogy a jen több mint kétéves csúcsra erősödött az euróhoz képest, ami gyengítette a szigetország exportra termelő cégeinek a részvényeit. Az eurót elsősorban az a várakozás gyengítette, hogy az Európai Központi Bank (EKB) márciusban új gazdaságélénkítő intézkedéseket jelent be.

Tokióban a Nikkei-225 index 1,42 százalékkal, 15 967,17 pontra gyengült. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX indexe 1,48 százalékkal süllyedt pénteken.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,39 százalékkal erősödött, az ausztrál 0,79 százalékkal gyengült, a tajvani index pedig 0,1 százalék pluszban zárt a hét utolsó kereskedési napján.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,5 százalékos, a sanghaji 0,4 százalékos, az indiai börze pedig 0,1 százalékos gyengülést jelzett a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK