A bankrészvény ugyanis 4,9 százalékkal 4665 forintra esett vissza, napközben azonban ennél alacsonyabban 4602 forinton is megfordult. Az OTP egyébként a nap vesztese címét is elnyerte, hiszen csak az illikvid Externet esett többet, igaz az 12,6 százalékot veszített az értékéből. A többi nagyobb részvény közül a Mol 1,9 százalékkal 20 200 forintig csökkent. Érdekes módon a kamatemelés réme nem rengette meg a Magyar Telekomot, a napközben sokáig pluszban lévő részvényt a nap végén nyomták le, s végül 0,9 százalékos mínusszal 654 forinton zárt. Ez azonban elmaradt a BUX 1,5 százalékos csökkenésétől, amelynek eredményeként a vezető index 21 597 ponton fejezte be a napot, ami jó teljesítmények számított a világ tőzsdéit elnézve. A kosár jó szereplése főleg a Richter teljesítményének volt betudható. A gyógyszergyártó ugyanis 2,6 százalékkal a trenddel szemben hír nélkül tudott emelkedni 43 945 forintra. Érdekes módon a kisebbik szektortársra nem ragadt át a jó hangulat, az Egis 1,5 százalékkal 19 800 forintra esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!