Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tokiói értéktőzsde Nikkei225 indexe 1,4 százalék (122,14 pont) gyengüléssel 8933,06 ponton zárta a hetet. A gyengülés elsősorban azok a félelmek okozták, hogy a gyenge negyedéves vállalati eredmények miatt a kínai befektetési alapok eladásba kezdenek.

A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,4 százalékkal, 741,23 pontra hanyatlott pénteken.

Pénteken a szöuli Kospi index 1,71 százalékos, az ausztrál tőzsdemutató 0,8 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést.

A térségben még nyitva tartó sanghaji börze 1,78 százalékos mínuszban állt a tokiói tőzsdezáráskor.

Pénteken 8 órakor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 98 cent csökkenéssel, 85,07 dolláron állt.

Elemzők arra számítanak, hogy a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók egy százalék körüli gyengüléssel kezdhetik a hét utolsó kereskedési napját.

A New York-i értéktőzsdék irányadó mutatói az elektronikus kereskedésben 0,8 százalék gyengülést jeleztek a tokiói tőzsdezáráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!