Csúnyán indult a nap Amerikában

A New York-i értéktőzsde vezető indexei több mint 1 százalékkal gyengültek a nyitás után egy órával kedden.
NAPI, 2010. november 16. kedd, 16:38
Fotó:

A Dow Jones IA, az S&P 500 index, valamint a Nasdaq mutató egyaránt 1,1 százalékos mínuszt jelzett a kereskedés első órája után. A Dow így 11 080 pont körül tartózkodott.

A parkett hangulatát ezúttal is a Kínával kapcsolatos hírek és spekulációk határozzák meg elsősorban. Mindemellett az európai adósságáválság is további muníciót ad a befektetői aggályokhoz.

Jelentések szerint Kína további lépésekre készül annak érdekében, hogy valamelyest hűtse gazdasági növekedését. Értesülések szerint az élelmiszerárakra vonatkozó kontrollal lassítanák az áremelkedést az ázsiai országban. Márpedig számos nagy amerikai társaság termékei zömét a tengerentúlon értékesíti.

A nyersanyag- és energiaipari papírok a kereskedés első szakaszának egyik legnagyobb kárvallottjai.

Az egyes papírok között a jelentő Wal-Mart Stores árfolyama emelkedett, ahogyan a Home Depot is eredményvárakozásai emelésével adott lendületet árfolyamának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK