Az amerikai indexek hónapok óta nem látott mértékû eséssel zárták a hétfői kereskedést, irányadó makrogazdasági adat nem jelent meg, az eladások hátterében az állhatott, hogy a befektetők óvatosak a bankszektor gyorsjelentései előtt. Az ázsiai régió vezető indexei is jelentős eséseket szenvedtek el kedden, ami a kínai ingatlanszektor gyenge teljesítményével és a jen erősödésével volt magyarázható. A vezető nyugat-európai tőzsdéken és a hazai piacon is az eladók dominálnak.

Az amerikai piacokon a tegnapi kereskedésben újra előtérbe kerültek a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmak, ami rányomta a bélyegét a részvénypiacok teljesítményére. A nemzetközi hangulat a magyar börzére is rossz hatással van, a BUX több mint 1 százalékos eséssel kezdte a kereskedést.

Az OTP napok óta tartó ralija is véget érhet ma, amennyiben nem változik a nemzetközi hangulat. A befektetők profitrealizálásba kezdtek, a bankpapír árfolyama már közel 2 százalékkal esik. A részvények gyenge teljesítményét az a hír sem tudja javítani, mely szerint egy bennfentes mintegy 710 millió forint értékben vásárolt a részvényekől.

A korábbi napokban szintén remek formában levő Richtert is adják a befektetők zsebre téve a profitot, a gyógyszercég részvényeinek árfolyama több mint 1 százalékkal csökken, sőt a Mol is esik. A defenzív Magyar Telekom egyelőre jól tartja magát, és stagnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!