Mindez az árfolyamokon is mély nyomot hagyott, a BUX egész napos szánkázás után 2,16 százalékos mínuszt felhalmozva 23 032 ponton zárt.


Az eséshez masszív, 26 milliárd forint feletti forgalom is társult, ami az elmúlt hetekben tapasztaltakhoz képest már sokkal inkább emlékeztethet a tavalyi átlagos napi forgalomra.


A nagyok közül a nap egyértelmű vesztese a Richter, amely nem elég, hogy a vártnak megfelelően gyenge gyorsjelentéssel rukkolt elő, de még profit warninggal is táplálta az eladói oldal elszántságát. A gyógyszergyártó részvényei így 4,25 százalékos mínusszal 40 550 forintra gyengültek.


A negyedik negyedéves (első pénzügyi negyedéves) eredményszámait a keddi zárást követő éjszaka közzétevő Egis 0,74 százalékkal 22 100 forintra esett, annak ellenére, hogy elemzők a kisebbik gyógyszergyártótól már javulásra számítanak a fő számok tekintetében.


A Molt is keményen büntették a befektetők, részvényeinek árfolyama csaknem 3 százalékkal 22 325 forintra gyengült.


Valamelyest tartani tudta magát az OTP, amely önmagában a hétfői összesített értéknek megfelelő 16 milliárd forintos forgalomban másfél százalékkal 5901 forintra esett.


Felülteljesítőnek bizonyult ugyanakkor a Telekom, a távközlési társaság papírjai 0,37 százalékkal 549 forintra javítottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!