Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megállíthatatlanul szárnyal az OTP pénteken is. A csütörtöki rekord után újabbra készülhetnek a befektetők, nyitás után egészen 15850 forintig emelkedett az árfolyam. A Takarékbank elemzői szerint a hazai részvények többsége továbbra is alulértékelt, technikai és fundamentális alapon még óriásit emelkedhet az OTP is.

Az Equilornál is úgy látják, folytatódhat az emelkedés Budapesten. A rekord szinteken lévő OTP-nek a korábbi 15 250 forintos szintnél lévő maximum lehet a támasza, míg felfelé akár a 16 000 forintos szintet is megpróbálhatja ostromolni. Az Erste Befektetési Zrt. szakértői korábban arra figyelmeztettek, 15700 forint körül megállhat a rali, most már arról írnak: "kíváncsian figyeljük, hogy bekövetkezik-e az a csoda, ami nagyon ritka. Nevezetesen, hogy három zászló alakzat épüljön egymásra a korrekció előtt", vagyis ők sem tartják kizártnak a további emelkedést.

Sorban adnak el a vezetők

Az OTP-s vezetők sem olyan optimisták, mint a piac, december eleje óta sorban adták el a részvényeiket, pedig ha vártak volna jobban jártak volna. Wolf László vezérigazgató-helyettes még 14246 forintos átlagárfolyamon adott el 5 ezer részvényt december 3-án, ha várt volna máig, körülbelül 7 millió forinttal lenne most gazdagabb.

Utassy László, a Merkantil Bank elnök-vezérigazgatója, az OTP igazgatósági tagja többször is eladott OTP-részvényeket. Először november végén 4757 darabot 14350 forintos , majd 35 ezer részvényt adott el 14511 forintos , végül egy 4551 darabos pakettől vált meg tegnap 15200 forintos átlagáron. Ő nagyjából 45 millió forintot nyert volna, ha megvárja ezekkel az ügyletekkel a mai napot.

Kovács Antal vezérigazgató-helyettes 7 ezer részvényt adott el 14802 forintos árfolyamon, Gresa István igazgatósági tag 10 ezret 14920 forinton Kiss-Haypál György vezérigazgató-helyettes december 6-án egy 3 ezer darabos pakettől vált meg átlagosan 14920 forintos árfolyamon. Ők is beljebb lennének néhány millióval, ha kivártak volna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!