A BUX ennek hatására csak a kereskedés első perceiben tudott pluszban forogni, innen folyamatosan csorgott lefelé. A napi mélypontját fél háromkor a fontosabb makroadatok megjelenése előtt érte el 21 548 ponton. A rossz adatok ellenére azért tudott napon belül emelkedni a magyar tőzsde, mert a tengerentúlon sem volt érdemi reakció a részvénypiacokon a várakozások alatti számokra. Végül azonban 0,4 százalékos mínuszban 20 470 ponton zárta a napot. Mindez azt is jelenti, hogy a csütörtöki kitörési kísérlet a csökkenő csatornából egyelőre kudarcot vallott a magyar tőzsde esetében. A vezető részvények közül természetesen az OTP tulajdonosok ijedtek meg a legjobban az újabb leminősítés hírére, aminek a hatására 5170 forintig öntötték le az árfolyamot. A pánik után visszatért az árfolyam az elmúlt napokban megszokott 5200 forint feletti szintekre, de a nap végén ismét lekötötték így 5181 forinton 1,7 százalékos mínuszban búcsúztatta a hetet. A Magyar Telekom is heti mélypontján 512 forinton fejezte be a kereskedést. Az 1 százalékos újabb mínusz azt jelenti, hogy nem szűnik az eladói nyomás a részvényen. A vezető részvények közül a legjobban a Richter szerepelt, amelyet megtartott a 42 000 forintos támasza. A részvény innen pattanva 42 700 forintig menetelt, ez 0,7 százalékos pluszt jelentett. Az elmúlt napokat figyelembe véve a legerősebb magyar blue chip mégis a Mol volt. A 20 470 forinton záró részvény ugyanis kitört felfelé, igaz a 0,3 százalékos plussz mellé nem árt azért majd a megerősítés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!