Az OTP Bank Nyrt. a bankcsoport Javadalmazási Politikája keretében november 20-án 1 979 darab törzsrészvény került értékesítésre a vonatkozó irányelvek szerint - derül ki a BÉT-en jegyzett bank közleményéből.

A tranzakció nyomán az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 2 568 673 darabra változott. (Ebből a csoporttagoknál lévő saját részvények darabszáma az október 31-i állapot szerint 2.073.560 darab.) A saját részvény állomány mindösszesen 0,92 százalék - írják a tájékoztatásban.

Kedden az OTP részvényei ára 160 forinttal, 1,40 százalékkal, 11 290 forintra csökkent, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki. Szerdán 9:30-kor a társaság papírjával 11 370 forintos árfolyamon kereskedtek, 2 milliárd forintot meghaladó forgalomnál.

A cég háza táján fontos fejlemény, hogy a Világgazdaság cikke szerint csúszhat a múlt héten bejelentett bolgár akvizíciós lépése. Bár a Bolgár Nemzeti Bank a múlt héten engedélyezte, hogy a magyar pénzintézet leánya, a DSK Bank felvásárolja az Expressbankot a SocGentől, a pénzügyi felügyelet most kiegészítő információkat kért be a DSK-tól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!