Az autóipar egére a Renault vezérigazgatójának kijelentése hömpölyögtek sötét felhők. A francia közszolgálati rádióban ugyanis kijelentette, a vállalat két szűkös esztendőre készülődik, mivel semmi jelét nem látják annak, hogy a gépjárművek világpiaca valamit is javulna 2010-ben.

A Renault részvényei erre 2,7 százalékot estek. Szektortársai közül a PSA Peugeot Citroen 2,1, míg a BMW, illetve a Daimler egyaránt 1-1 százalékkal gyengültek.

A fémipari Bodycote azt követően zuhant 15,2 százalékot, hogy a cég az első félévre 20 százalékos eredményvisszaesésről számolt be.

Az olaj további esése magával rántotta az olajipari vállalatok részvényeit is, a Shell jegyzése 1,2, míg a Totalé 1 százalékkal került lejebb.

Közel 4 százalékot ugrott viszont az Infineon Technologies. A chip- és félvezetőgyártó ugyanis megerősítette, hogy 725 millió eurós nyilvános tőkeemelésre készül.

A vezető indexek közül az FTSE 100 0,3 százalékkal, a DAX 0,15 százalékkal, míg a CAC-40 0,34 százalékkal esett péntek délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!