A tengerentúlon a kereskedés elején pirosban jártak a főbb részvényindexek, a Dow Jones 0,9 százalékos, az S&P-500 0,84 százalékos, míg a Nasdaq 1,1 százalékos mínuszban állt a kereskedés első harmadának végén, ami lényegében megmaradt a nap zárására is. Majdnem meglepetéssel szolgált az Egyesült Államokban a profitjelentését a bankszektorban először közlő Citigroup. A beígért 60 százalékkal szemben "mindössze" 57 százalékos profitcsökkenésről szóló bejelentést nemcsak a vezér, de a befektetők is kiábrándítónak ítélték, a bankóriás részvényei közel 3 százalékot vesztettek értékükből. Botrányt okozott a Medtronic, az általa gyártott - a szívritmus-szabályozó készülékek fő alkatrészének számító - elektródák ugyanis hibásak. A világszerte 268 ezer embert érintő probléma hatására a cég papírjai óriási forgalom mellett több mint 11,2 százalékkal zuhantak. A Dow Jones végül 0,77 százalékkal 13 984 pontra, a Nasdaq 0,91 százalékkal 2780 pontra, az S&P-500 pedig 0,84 százalékkal 1548 pontra esett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!