Csütörtöki esés a Wall Streeten

Nem tartott sokáig a Fed-kamatvágás utáni optimizmus a tengerentúli részvénypiacokon, csütörtökön jelentősen zuhantak a főbb részvényindexek.
NAPI Online, 2007. november 2. péntek, 09:40
Fotó:

A Dow 2,6 a Nasdaq 2,3 százalékkal gyengült. Az esésben élen jártak a bankrészvények, mután elemzők eladásra javasolták a Citigroup részvényeit. Az invesztorok megfogadták a tanácsot, és óriási forgalom mellett 8,1 százalékkal küldték lentebb a bankpapír jegyzését. A szektor többi szereplőjére is rájárt a rúd, a Bank Of America 3,2 a JPMorgan 5,6 a Merrill Lynch 5,8 a Morgan Stanley 7,2 százalékkal zuhant.

Estek az olajrészvények is, miután a nyersolaj árfolyama korrigált: az Exxon 3,7 a Chevron 2,7 százalékkal gyengült. A legjobban a technológiai részvények vészelték át a rendkívül pesszimista hangulatot, a Microsoft az emelkedni tudó kevesek közé tartozott, a részvény 0,7 százalékkal lett drágább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK