A BUX így a mínuszos nyitást követően egy kis délutáni megtorpanástól eltekintve 0,3 százalékkal 23 374 pontra javított. Tette mindezt az idei éves átlagot valamivel meghaladó 17,2 milliárd forintos forgalom mellett.

A vezető papírok közül a nap folyamán végig a Mol teljesített a legjobban. Az olajtársaság árfolyama annak ellenére emelkedett 0,6 százalékkal 23 990 forintra, hogy a horvát kormány kezdeményezte az INA részvényesi megállapodásának újratárgyalását. Igaz, a papír a nap folyamán 24 120 forinton is megfordult.

A nehezéknek ezúttal az OTP bizonyult, az osztalékszelvény levágása mellett úgy látszik a bankpapír nem tudta kihúzni magát pénzügyi szektort sújtó eladási hullám hatása alól. Így végül 1,5 százalékos leértékelődést követően 6000 forinton állapodott meg a jegyzés, hiába gyengült vissza a frank 218 forintra. Az FHB nagyobb szektortársánál is lendületesebben esett, 1,55 százalékkal 950 forintra.

Jól teljesítettek viszont a defenzívebb papírok, a Magyar Telekom 0,55 százalékkal 546 forintra javított, míg a Richter 0,9 százalékkal feljebb kerülve 36 480 forinton zárt. Utóbbi szektortársa, az Egis ennél kisebb mértékben, 0,36 százalékkal emelkedett, amely 19 470 forintos záróértéket jelentett. Igaz, a kisebbik gyógyszergyártó részvényeire a szokásosnál is lényegesen kevesebb kötés született, forgalma alig érte el a 32 milliárd forintot.

Az utóbbi napok zuhanása után magához tért valamelyest az E-Star árfolyama, a társaság részvényei közel 4 százalékkal 10 500 forintra javítottak. A CIG Pannónia jegyzése ellenben lefelé vette az irányt, 0,33 százalékkal 894 forintra rontottak a biztosítótársaság papírjai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!