Dagad a botrány, beperelték Warren Buffettékat

A Berkshire Hathaway egyik részvényese keresetet nyújtott be a Berkshire vezérkara ellen a Sokol botrány miatt. A beadvány szerint Buffett alvezére a befektetési cég kárára profitált a Lubrizol felvásárlás során.
NAPI, 2011. április 20. szerda, 10:33
Fotó: Napi.hu

Tovább dagad az Egyesült Államokban a Berkshire Hathaway körül kirobbant botrány. A Zerohedge.com értesülései szerint a Berkshire Hathaway egyik részvényese Delaware államban keresetet nyújtott be a befektetési cég teljes vezérkara ellen a Lubrizol felvásárlással kapcsolatban. A beadvány szerint Davis Sokol, a Berkshire egyik vezetőjének magatartása, amely arra irányult, hogy személyesen profitáljon a Berkshire egyik tranzakciójából súlyosan rombolta a Berkshire hírnevét és egyéb károkat is okozott A panasz szerint a Berkshire vezetőinek fellépése az ügy során szintén nem a cég által elvárt etikai normák szerint történt, s megsértették a társaság egyéni befektetésekre vonatkozó szabályzatát is.

A Berkshire néhány hete azzal került az amerikai pénzügyi sajtó címlapjaira, hogy bejelentették, Warren Buffett egyik lehetséges utódjának tartott David Sokol lemond a társaságnál betöltött tisztségéről, miután kiderült, bevásárolt egy olyan cég részvényeiből, amelyre a Berkshire később ajánlatot tett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK