A kedvezőtlen tendenciák nem csak a magyar idegenforgalom gyengélkedésének, a 4-5 csillagos szállodák köre növekedésének, valamint a forint erősödésének, de a cseh korona erősödésének is betudható. A csoport forgalma 54 millió forinttal marad el az egy évvel korábbitól. Mindezek fényében a korábban vártnál optimistább a Danubius vezetése, az IAS szerinti adatokban 7 százalékos árbevétel-növekedést (az éves tervezett 34,5 milliárd forint) és lényegében stagnáló IAS szerinti adó és kisebbségi részesedések levonása előtti profitot vár (4,4 milliárd forint) éves szinten. Ez azt is jelzi, hogy dacára a hazai szállodákban tapasztalható visszaesésnek, az új szerzemények (Pöstyén, Marienbad) forgalom szempontjából növekedést tudnak hozni a csoportnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!