Danubius: tavaly jobb volt

A Danubius Hotels magyarországi szállodáinak foglaltsága 6,7 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest, az erős verseny miatt azonban ezt csak jelentős - 10 százalékos - árcsökkentéssel tudta elérni a társaság. Hasonló helyzettel szembesült a cég külföldi szállodáinál is, így az üzemeltetési bevételek jelentősen visszaestek.
NAPI Online, 2005. május 13. péntek, 09:06
Fotó:

A költségek ugyan csökkentek valamelyest, ám az üzemeltetési eredményt így sem sikerült a pozitív tartományban tartani, ezen a soron több mint 400 millió forintos veszteséget volt kénytelen kimutatni a társaság.

A milliárdos amortizációs teher még tovább rontotta az eredményt, ráadásul a tavalyi nyereséggel ellentétben idén 160 millió forintos mínuszt számolt el a szállodaüzemeltető a jelentős devizahiteleken keletkezett árfolyamveszteség miatt.

A társaság a tavalyi 900 milliós adó előtti veszteségét közel megduplázta, a bukás nagysága meghaladta a 1 milliárd 750 millió forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK