Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a fő tőzsdeindexek, a londoni, frankfurti és párizsi 0,1-0,2 százalékos emelkedéssel kezdhetik a keddi kereskedést.

Hétfőn az európai tőzsdék London kivételével nyereséggel zártak. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,07 százalék, a Stoxx 600 index 0,15 százalék nyereséggel zárt, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,08 százalékkal emelkedett.

Londonban százalékban nem kifejezhető 0,19 ponttal zárt alacsonyabban hétfőn az FTSE-100 tőzsdeindex, a frankfurti DAX index 0,17 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index 0,11 százalékkal végzett magasabban. Madridban 0,30 százalék, Milánóban 0,15 százalék erősödéssel fejezte be a hétfői kereskedést a tőzsdeindex.

Hétfőn a szokásos fő téma, az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások várható kimenetele mellett elsősorban vállalati eredménybeszámolók vonták magukra a befektetők figyelmét.

A francia Publicis reklámügynökség részvénye egy százalékkal emelkedett bevételének növekedését mutató első negyedéves eredményének és megerősített éves előrejelzésének köszönhetően.

A Nokia részvénye négy százalékkal gyengült, miután a Goldman Sach befektetési tanácsadó az Ericsson és a Samsung által támasztott konkurenciára hivatkozva csökkentette a részvény célárfolyamát.

A keddi kereskedésben szintén a negyedéves eredménybeszámolók szabják majd meg az árfolyamalakulás irányát, a piac elsősorban az amerikai bankházak és nagyobb cégek adatait várja. Kedden többek között a Bank of America, a BlackRock, Johnson & Johnson és a Netflix negyedéves eredményének közzététele esedékes.

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet áprilisi német és euróövezeti gazdasági hangulatindexét teszi közzé, ami szintén befolyásolhatja az árfolyamok alakulását.

Az olajár kedden folytatta a hétfői csökkenést, az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent hordónként 71,03 dolláron 0,21 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a WTI ára 0,09 százalékkal 63,34 dollárra csökkent. Az orosz pénzügyminiszter jelzése szerint Oroszország és az OPEC az amerikai olajtermelés világpiaci részesedésének visszaszorítására a termeléskorlátozás beszüntetése mellett dönthet júliusi találkozójukon.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1305 dolláron, az arany ára 0,29 százalékkal unciánként 1287,55 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!