A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,5 százalék, a frankfurti DAX index és a párizsi CAC-40 index pedig 0,1 százalék veszteséggel kezdheti a csütörtöki kereskedést.

Szerdán az európai tőzsdék nyereséggel zártak. Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek 0,83 és 1,01 százalék erősödést értek el, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,17 százalékkal erősödött. Londonban 0,37 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,70 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,84 százalékkal emelkedett. Madridban 1,33 százalékkal, Milánóban 1,08 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex.

Az árfolyamokat szerdán az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményes kimeneteléhez fűzött remények emelték meg. A legnagyobb nyereséget ennek köszönhetően a kínai kereskedelmi kapcsolatok alakulásával erősen korreláló nyersanyagipari ágazatok papírjai érték el. Az ágazati index 1,6 százalékkal emelkedett.

Az olajár lefelé korrigált csütörtök reggel. Az olajár a héten korábban tavaly november óta a legmagasabb, azaz idei legmagasabb szintet érte el az OPEC termeléskorlátozásának, az Irán elleni szankciók várható kiterjesztésének, valamint a venezuelai exportfennakadásoknak köszönhetően. A negatív korrekciót az amerikai nyersolajkészletek növekedése okozta.

Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára hordónként 69,28 dolláron 0,04 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,14 százalékkal hordónként 62,37 dollárra csökkent.

Az eurót 0,08 százalékkal jegyzik erősebben 1,1242 dolláron, az arany ára 0,10 százalékkal unciánként 1296,65 dollárra emelkedett.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!