A Richter Gedeon Nyrt. megállapodást írt alá az Andelam B.V.-vel, egy Hollandiában bejegyzett korlátolt felelősségű társasággal ("Andelam"), hogy megvásárolja a curaçaoi bejegyzésű Mediplus N.V. kereskedelmi cég 51 százalékos többségi tulajdonrészét - közölte a gyógyszergyártó.

A megállapodás értelmében, a Richter a következő 3 éven belül kivásárolja a fennmaradó 49 százalékos tulajdonrészt. A szerződés szerint a Richter kötelezettséget vállal arra, hogy a Mediplus részére a többségi tulajdon megszerzéséhez kapcsolódóan egy egyösszegű kifizetést teljesít. A további mérföldkő kifizetésekre a Mediplus akkor jogosult, ha sikerül
teljesítenie bizonyos előre meghatározott célkitűzéseket.

A Richter közleménye szerint a Mediplus egy stabil piaci jelenléttel rendelkező marketing tevékenységet végző vállalat, amely leányvállalatain keresztül Ecuadorban, Peruban, Chilében és Bolíviában értékesít, illetve a közép-amerikai, valamint a karibi térség országaiban szintén forgalmaz gyógyszeripari készítményeket. A Mediplus tevékenysége főként a Richter fent említett országokban már piacon lévő nőgyógyászati készítményeinek forgalmazására irányul. Ezen felül az újonnan bevezetendő nőgyógyászati termékkör, így az Esmya törzskönyvezését is végzi.

A 2013 végén bejelentett brazíliai és mexikói vállalatfelvásárlások után ez a megállapodás újabb stratégiai lépésnek tekinthető a Richter közvetlen latin-amerikai földrajzi jelenlétének megalapozása irányában. A latin-amerikai régió a világ leggyorsabban növekvő térségeinek egyike. A szerződés egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a Richter lépésről lépésre globális nőgyógyászati szereplővé váljon a gyógyszeripar területén - fogalmaz a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!