A Dow Jones IA, az S&P 500 index és a Nasdaq egyaránt 0,2-0,6 százalékkal állt előző napi záróértéke alatt. A befektetőket elbizonytalaníthatta, hogy több mint fél éve nem volt ilyen alacsony a HSBC kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe, augusztus óta először volt lassulás, a távol-keleti óriásgazdaság a stagnáláshoz közelít. Jó hír volt ugyanakkor, hogy az ISM feldolgozóipari indexe a vártnál jobb formában mutatta az amerikai gyáripart. A tőzsdenyitás után Ben Bernanke, a Fed elnöke is beszélt. Nyugtatólag hathatott a befektetőkre, hogy a képviselőházi meghallgatásán elmondottak szerint az olajárak okozta emelkedés az inflációban mérsékelt és átmeneti lesz. Ugyanakkor az áprilisi szállítású nyersolaj jegyzése a NYME-n ismét 98 dollár fölé emelkedett, ami nem feltétlen használt az általános részvénypiaci hangulatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!