Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden reggel a londoni nyitással párhuzamosan a gyengülni kezdett a forint árfolyama és az euróval szemben a 298-as szint felett is járt az árfolyam. A vártnál jobb magyar ipari termelési adat miatt azonban újra erősödni kezdett a forint, és 50 fillért javított is az euróval szemben. A kilátásokat tekintve azonban inkább a nemzetközi hangulat és az euró/dollár keresztárfolyam volt a fő mozgató a forint esetében. Délelőtt még a dollár erősödése volt napirenden miután Mario Draghi az EKB elnöke hétfőn megismételte, hogy a központi bank kész a cselekvésre, ha a következő hetekben a vártnál rosszabb makró adatok érkeznek a közös devizát használó országokból. Az euró gyengüléssel reagált Draghi nyilatkozatára, az esést az 1,3050-es szint fogta meg. a A javuló hangulaton kedden a vártnál rosszabb francia adatok rontottak átmenetileg azonban délutánra a tőzsdék szárnyalásával párhuzamosan 1,31 fölé korrigált vissza az árfolyam. Ennek betudhatóan a forint is 296 közelébe tért vissza délutánra az euróval szemben.

A frank is gyengült az euróhoz képest, a keresztárfolyam újra 1,23 felett mozgott, így délután egy frankért 240 forintot, míg a dollárért mintegy 226 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!