A Dow-t az Intel és a fogyasztási cikkeket gyártó P&G papírjai húzták fel: az előbbi egy fokozattal kedvezőbb, "erősen vásárlásra ajánlott" minősítést kapott a Merrill Lynch-től, utóbbi pedig azzal a hírrel örvendeztette meg a piacot, hogy negyedéves adózott eredménye 9 százalékkal emelkedett, árbevétele pedig - több mint egy éve először - bővülést mutatott. Tegnap végre erősödtek a nyugat-európai mutatók: a Footsie másfél százalékkal 5 164,8 pontra, a CAC-40 pedig 1,2 százalékkal 4 461,9-re emelkedett, míg a DAX 1,1 százalékos erősödéssel zárt. Ma reggel enyh emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, most pedig vegyesen mozognak de sehol sem mozdultak e érdemben a tegnapi zárástól. A Footsi 0,16, a CAC 0,02 százalékos pluszban van, a Dax viszont 0,19 százalékkal csökkent. A bankközi devizapiacon a forint tegnap a sáv erős oldalán, 11,95 százalékon zárt, ami 9 bázispontos erősödést jelent szerdához képest. Ma reggel tovább erősödött a nemzeti valuta most a sáv közepétől 12,22 százalékra áll, egy euróért már csak 242,20/50 forintot kell adni. az olaj ma nem drágult, továbbra is 19,18 dollár a márciusi Brent. Bajban van a UPC. a holland kábeltévé társaság bejelentette, hogy nem fizeti ki ma esedékes 113 millió eurós kamatkötelezettségét, és adósságának javát 6 milliárd euró értékben új kibocsátású kötvényekre akarja konvertálni. Idehaza a Chinoin emlegetésével újszereplő bukkant fel a Plussz termékeket gyártó Pharmavit Rt. megszerzéséért folytatott küzdelemben. A Chinoin és a Roche mellett a hírek szerint ringbe száll a menedzsment is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!