Idehaza a bruttó nominális átlagkereset 18 százalékkal, a nettó átlagkereset 16,2 százalékkal, a reálkereset pedig 6,4 százalékkal haladta meg tavaly az egy évvel korábbit - közölte a KSH. A költségvetési szférában 2001-ben átlagosan havi 3100 forinttal volt magasabb a bruttó nominális átlagkereset, mint a versenyszektorban. Galamb Vilmos a Senergie Rt. vezérigazgatója, a Humet Rt. igazgatósági tagja a Senergie Rt. képviseletében Humet részvényeket értékesített - jelentette be az érintett a Magyar Tőkepiacban. A január 11-én adott megbízásnak megfelelően 2002. február 14-én Galamb Vilmos a Senergie Rt. képviseletében eljárva, a Concorde Értékpapír Rt. közreműködésével 72,60 forintos átlagárfolyamon 44 473 Humet részvényt értékesített, folytatva a Senergie Humet-eladását. Az Innova Invest Befektetési, Fejlesztési Részvénytársaság bejelentette az IBUSZ Idegenforgalmi, Beszerzési, Utazási és Szállítási Részvénytársaság törzsrészvényeinek és elsőbbségi részvényeinek megszerzésére irányuló nyilvános vételi ajánlatának eredményét. Az elfogadó nyilatkozatok alapján a visszavásárlásra felajánlott IBUSZ részvényekből a következő mennyiségeket fogadták el: az IBUSZ törzsrészvényből (585 forint/darab) 122 846 darabot, összesen 71 864 910 forintért, IBUSZ elsőbbségiből (1773 forint/darab) 212 darabot, összesen 375 876 forintért. A PSZÁF engedélyezte a BÉT részvénytársasággá alakulását, elutasította viszont azt a kérelmet, hogy a BÉT honlapja közzétételi helynek számítson. Az olaj ára esik: a West Texas Intermediate) márciusi határidős árfolyama a New York-i árutőzsde folytatódó szingapúri elektronikus kereskedésében a pénteki amerikai záráskor kialakult árról - tegnap az Egyesült Államokban állami ünnep volt - 45 centtel, 21,05 dollára zuhant. Az Európában irányadó Brent áprilisi szállításra tegnap 52 centtel, 20,49 dolárra esett a londoni zárásra. Ali Rodriguez, az OPEC főtitkárának nyilatkozata jelek szerint nem győzte meg a piaci szereplőket arról, hogy Oroszország a második negyedévben is folytatja-e a vállalt exportcsökkentést. A francia folyó fizetési mérleg 29,4 milliárd euró többlettel zárt tavaly (kiigazítások nélkül), ez 6,7 milliárddal több az egy évvel korábbinál. Decemberben 3,4 milliárd euró többlet keletkezett az előző havi 2,7 milliárd után, nagyrészt a külföldi befektetésekből beáramló jövedelmeknek köszönhetően. Az ebből származó 1,7 milliárd euró kellően ellensúlyozta a külkermérleg szufficitjének apadását. A német nagykereskedelmi árak januárban 1,2 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, ez a legnagyobb arányú havi emelkedés 2000 szeptembere óta - közölte a szövetségi statisztikai hivatal. Az elemzők alig 0,3 százalékos bővülésre számítottak. Év/év alapon 0,2 százalékos volt a drágulás. A vártnál nagyobb emelkedést főleg az élelmiszereknek, azon belül a friss zöldségeknek tudják be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!