Az elmúlt hónapban a németországi termelői árak a stagnálást valószínűsítő Bloomberg-prognózissal szemben júniushoz képest 0,3 százalékkal csökkentek, a 0,1 százalékos, hatodik havi süllyedés után. Éves összevetésben a várt 0,7 százalékos visszaesés helyett 1 százalékkal lett alacsonyabb a termelői árszínvonal, miközben júniusban 1,1 százalékos csökkenést regisztráltak. Az idei év második negyedévében a kiskereskedelmi forgalom (jármű- és üzemanyag-kereskedelem nélkül) növekedése 7,9 százalékos volt, ami elmaradt az I. negyedévi, felfelé korrigált 11,2 százalékos bővüléstől - jelentette a KSH. Az április-júniusi időszakban a legkevésbé a gyógyszerek és illatszerek, illetve a legnagyobb súlyt képviselő élelmiszerek forgalma bővült. Szeptember elején határozhat a kormány a korábban Tetrának hívott, újabban Elektronikus Digitális Rádiókommunikációs (EDR) rendszer névre keresztelt hálózat kiépítéséről. A Népszabadság információi szerint a készenléti szervek közötti kommunikációt lehetővé tevő hálózat tervét teljesen új lapokra kívánják helyezni és várhatóan januárban nemzetközi tendert írnak ki a megvalósítására. Csillag István gazdasági miniszter tegnap este azzal indokolta az autópálya-tender kiírásának csúszását, hogy időbe telik az MFB-nek a megfelelő forrásokat előteremteni. A miniszter a jövő hétre ígérte a kiírás megjelenését. A Népszabadság információi szerint a Magyar Fejlesztési Bank több mint 120 milliárd forint értékű rendkívüli kötvénykibocsátással teremti elő a beruházás fedezetét. A tokiói Nikkei-255 tőzsdeindex ma is emelkedéssel zárt, így a mutató négy egymást követő napon át erősödött, amire három hónapja nem volt példa. A részvényeknek - köztük különösen a nagy exportőrök papírjainak - az adott lendületet, hogy a jen kéthetes mélypontjára süllyedt a dollárral szemben. A magyar tőzsdét érintő vállalati hír csak a NABI-val kapcsolatban jelent meg, ám az árfolyamra ez vélhetően semmilyen hatással nem lesz. A NABI Rt igazgatósága új ponttal egészítette ki szeptember 16-án 9.30 órára összehívott rendkívüli közgyűlésének napirendjét. Részvényesi indítványra az igazgatóság felvette a napirendre "a kaposvári üzem fióktelepként történő megállapítása" című napirendi pontot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!