Ami a hazai híreket illeti, az Audi magyarországi jelenlétének egyik alapja, hogy megmaradjanak azok a keretfeltételek, amelyekkel a győri gyár jelenleg működik. Az adókedvezmények átmeneti rendszere azonban csupán 2005 végéig marad meg, s hogy utána mi lesz az Audi Hungaria Motor Kft.-vel, azt ma még senki sem tudja. Szombatról vasárnapra virradóra robbanás történt a Mol Rt. százhalombattai kőolaj-finomítójában, a balesetben két személy életét vesztette, egy dolgozó súlyosan, de nem életveszélyesen, egy pedig könnyebben megsebesült. A Mol Rt. tájékoztatása szerint az olajfinomítóban történt baleset nem okoz semmilyen problémát a termelésben, a robbanás miatt leállt üzemeket már újraindították. Január 22-ig meghosszabbítják a horvát INA olajtársaság 25 százalék plusz egy részvényének eladására szóló pályázatok beadásának határidejét - tudósított Szlavko Linics miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a Reuters. Ha jól ikszel, bárki felkerülhet a száz leggazdagabb magyart tartalmazó listára, ugyanis ezen héten sem találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón. A jövő héten a nyertes így akár 2,54 milliárd forinttal is gazdagabb lehet, ha csak egy szerencsés tippjei jönnek be. A Ka-Vosz vezérigazgatója szerint a Széchenyi kártyaprogramban az ötmillióra növelt hitelkeret első millióját nagy valószínűség szerint jövőre is a 2002. évi 5 százalékos kamattámogatás mellett használhatják a vállalkozások. Egyes pénzintézeti képviselők szerint a program kártya nélkül sokkal vonzóbb lenne a bankoknak. Magyar építőipari cégek építhetnek fel mintegy négyszáz lakást és a hozzájuk kapcsolódó létesítményeket Moszkvában - írja a Népszabadság. Az orosz főváros illetékeseivel egy kétszázmillió dolláros összértékű programban állapodott meg az érdeklődő öt-hat magyar vállalat. A szövetkezeti üzletrészek felvásárlását 20-30 milliárd forint veszteséggel zárta az állam – derül ki a Magyar Hírlap mai cikkéből. A januártól október végéig tartó időszakban az előző év első tíz hónapjához képest 1 százalékkal kevesebb vendég 4 százalékkal kevesebb, azaz 16,2 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken - közölte a KSH. Elsősorban a külföldi vendégek érdeklődése csappant meg az idén, a szállásdíjbevételek azonban nem változtak a tavalyi év azonos időszakához képest, és 76,5 milliárd forintot tettek ki. John W. Snow, a vasúti szállítással foglalkozó CSX Corp. első embere válthatja a pénteken lemondott Paul O'Neill-t az amerikai pénzügyminiszteri székben, azaz ezúttal sem a pénzügyi szektorból, hanem a reálgazdaságból érkezik az Egyesült Államok pénzügypolitikájának egyik legfontosabb alakítója - értesült a Washington Post című napilap. Nincs sok újdonság az olajpiacon, a fekete arany árát az olajkivitelt is sújtó venezuelai sztrájkok, illetve az iraki helyzettel kapcsolatos bizonytalanságok húzzák fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!