A BÉT indexe ezzel 7 885 ponton állt, a blue chipek közül a Matáv 5, a Mol 30 forinttal erősödött, az OTP 8, a Richter 100 forinttal süllyedt. Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2003. I. negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - áll a KSH jelentésében. A termelő ágazatok teljesítménye 1,1 százalékkal visszaesett, a szolgáltató szektor bruttó hozzáadott értéke 4,4 százalékkal bővült. A GDP-t a továbbra is dinamikusan, 9,2 százalékkal bővülő háztartási fogyasztás sem húzta magával. A külkereskedelmi kivitel 3,2 százalékkal, míg a behozatal ennél magasabb ütemben, 5,3 százalékkal bővült Jövőre 3,5 százalék lehet a GDP növekedése - jelentette ki külföldi újságírokkal tartott sajtóreggelijén László Csaba pénzügyminiszter. László szerint az idei, várhatóan 4,5-5 százalékos államháztartási hiány jövőre 3,5 százalékosra csökkenthető. A találkozón a pénzügyminiszter az államháztartás jövő évi kiadásainak növekedését 7 százalékosra becsülte. A pénzügyminiszter egyébként tegnap cáfolta, hogy a társasági adó csökkentésére készülne, az iparűzési adó felülvizsgálatát azonban indokoltnak tartja. Az OTP az Albán Takarékpénztár meghirdetett privatizációja kapcsán tájékozódik. A bank nem sokkal kisebb, mint a nemrég megszerzett bolgár DSK. Az első félév végén megszűnő Pillér II Második Ingatlanbefektetési Alap egy befektetési jegyére jutó nettó eszközértéke 1114 forint volt június 30-án. A törvényi minimum alá csökkent az tőzsdei kereskedelem felől a befektetési alapok forgalmazása felé forduló Eastbrokers Rt. saját tőkéje, a PSZÁF ezért feltőkésítésre szólította fel a céget. Új taggal bővült a Budapesti Árutőzsde, a jövőben a La-rex Bróker Kft. is jogosult árutőzsdei szolgáltatás végzésére. A helyhatóságtól 336 millió forintért megvásárlandó területen építheti fel ajkai hipermarketjét a Tesco-Globál Áruházak Rt. A folyamatos adóemelések következtében a környező országokhoz képest ma már nálunk a legdrágább a cigaretta - írja a Népszabadság. Az elmúlt héten az RTL Klub közönségaránya a 18-49-es korosztályban 40 százalék, míg a konkurens tv2-é 30 százalék volt. Ügyvédi indítványra hárommillió forintos óvadék ellenében Veszprém megyében kiengedtek egy büntetett előéletű férfit az előzetes letartóztatásból, de a megyét nem hagyhatja el - írja a radio.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!