A blue chipek közül a Matáv stagnált, a Mol 25, az OTP 15, a Richter pedig 295 forinttal esett. A folyó fizetési mérleg tovább romlott májusban, a 305 milliós hiány ugyanakkor kisebb lett a vártnál. A közvetlen tőkebefektetések egyenlege gyakorlatilag nullszaldós volt, az ország nettó adóssága tovább nőtt. Több adónem előlegét is be kell fizetni a héten, melyek közül a legfontosabb a mai második negyedéves eva-előleg befizetési határidő - írja a Világgazdaság. A 15 százalékos adóelőleg mellett a munkáltató által fizetendő tb-járulékokat is ma kell leróni az érintetteknek, hasonlóképpen a társasházak adójának és az átalányadó előlegéhez. A londoni Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő negatív kilátással figyelőlistára helyezte a Kereskedelmi és Hitelbank D kategóriájú egyéni hitelbesorolását a K&H Equities-ügy miatt. A bank rövid és hosszú távú minősítése a régi maradt, vagyis A mínusz és F2. A PSZÁF-Pannonplast-K&H Equities-ügy egyik főszereplőjének számító Kulcsár Attila "piramisbankot" működtetett Nagykanizsán, mielőtt alkalmazta volna a kereskedelmi bank brókercége - írja mai számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint Kulcsár a kilencvenes évek közepén legalább kétszáz kisbefektető pénzét kezelte havi 5-7 százalékos kamat fejében. Az üzlet 1996-ban omlott össze, majd ezt követően a későbbi bróker külföldre menekült a befektetők maradék pénzével. A felügyelet egyébként egy ma napvilágot látott határozatban az általános tartalékképzésre vonatkozó szabályok betartására szólította fel a Buda-Cash Brókerház Rt.-t, emellett kötelezte a céget megfelelően módosított tavalyi beszámoló megküldésére is. Több mint ezer embert bocsát el szeptember végétől a Marc cipőket gyártó szombathelyi MSC Hungary Kft. Az érintett alkalmazottak augusztusban kapják meg a felmondásukat. A magyar határ teljes hosszában megéri a közelben lakóknak a szomszédos országba átjárni tankolni - írja a Magyar Hírlap. A 95-ös benzin literje a legdrágábbnak számító Horvátországban is 12 forinttal kevesebbe kerül, mint a határ innenső oldalán, míg Ukrajnában literenként akár 147 forintot is spórolhatnak az autósok. Az euró árfolyama 1,126 dollár alá esett, miután Gerhard Schröder német kancellár a múlt héten gyengébb euróárfolyamot sürgetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!