A blue chipek közül a Mol 35 forintos pluszban volt, a Matáv 1, a Richter 250, az OTP pedig 25 forinttal múlta alul tegnapi záróértékét. A Pénzügyminisztérium a 2004-es költségvetés elkészítésekor gondolkodik olyan javaslaton is, hogy jövőre csökkentsék az üzemanyagot terhelő adók mértékét, mivel a benzinturizmus komoly adókiesést okoz az államnak - írja a Magyar Hírlap. A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint a benzinturizmus évente 30 milliárd forint áfa- és fogyasztásiadó-kiesést okoz Magyarországnak. Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2003 májusában 3,7 százalékkal, az év első öt hónapjában pedig 4,7 százalékkal emelkedett - adta hírül a KSH. A Mol Rt. a 2002. augusztus 2-án adott megbízás alapján, 2003. július 8-tól 2003. július 14-ig eltelt időszakban 143 351 saját részvényt vásárolt a Citigroup közreműködésével. 2003. július 11-én 43 351 részvényt vásárolt, 5 278 forintos átlagárfolyamon, majd július 14-én 100 ezer papírt szerzett be, 5 245 forintos átlagárfolyamon. Júniusban tovább nőtt az egészségbiztosítási alap hiánya, az előlegek levonása nélkül a deficit eléri az éves terv 64 százalékát. Az elszaladó hiányért elsősorban a gyógyszerkassza és a pénzbeli kifizetések növekedése okolható. A jövő évtől kizárólag közúton fuvaroztat a Magyar Posta Rt., miután a társaság az év végéig felmondja a MÁV Rt.-vel a postai küldemények szállítására vonatkozó szerződését - írja a Magyar Hírlap. A MÁV-nak komoly érvágás jelenthet a lépés, s természetesen a környezetvédőknek sem tetszik az ötlet. A Népszabadság információi szerint az M7-es autópálya Balaton felé vezető, 2001 decemberében átadott, akkor kifogástalan minőségűnek mondott szakaszán a 73. és a 80. kilométer között ujjnyi széles, mindkét sávot átszelő, keresztirányú repedések találhatók. A repedések egy részét már kátránnyal kiöntötték a pályát építő Vegyépszer Rt. alvállalkozói a garanciális szerződések alapján. Az európai filmszínházakban 2007-ig az átlagos jegyárak 17 százalékkal 6,58 euróra emelkedhetnek, míg Magyarországon ennél tempósabb, 25 százalékos drágulás várható, bár így is csak mintegy 850 forintos átlagos jegyár valószínű 4 év múlva. Július 15-ével megszűnik William James (Jim) Gohary, a Budapest Bank igazgatósági tagja és pénzügyi vezérigazgató-helyettese munkaviszonya és it-tagsága - jelentette be a hitelintézet. Az Illinois-i fellebviteli bíróság döntése szerint mégsem csökkenthető a Philip Morrisra a "light"-ügyben kiszabott 12 milliárd dolláros fellebbezési összeg, melyet az első fokú bíróség korábban hatmilliárdra mérsékelt. Új kategóriát kíván teremteni a brit Rover legújabb kisautójával. A Streetwise, amely a Rover 25 alapjaira épül, nálunk az őszi Budapesti Autószalonon mutatkozik be. A holland elektronikai óriás, a Philips Electronics a második negyedévben 42 millió euró nettó profitra tett szert, annak ellenére, hogy eladásai némiképp visszaestek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!