A pesti börzén a Mol, a Matáv és a Richter papírjainak árfolyama nem változott, míg az OTP egyí forintot veszített értékéből. Idén élhetnek először a magyar köztisztviselők a rekreációs - azaz a hathavi fizetett - szabadság lehetőségével. A 2003. júliusi módosítás nyomán ugyanis már azok is megtehetik ezt, akik legalább húszéves közszolgálattal rendelkeznek, s egy évvel az öregségi nyugdíj korhatára előtt állnak, azaz 61 évesek. A londoni City bankjai újrakezdték alkalmazottak felvételét: a hároméves leépítési hullám valószínűleg a végéhez közeledik: egy előrejelzés szerint a következő egy évben ha szerényen is, de növekszik a foglalkoztatás a legnagyobb európai pénzügyi központban, ami 3000 új munkahelyet jelent. Mégis képernyőn maradhatnak a magyar labdarugó bajnokság mérkőzései, szombaton a Balaton FC-Újpest, vasárnap pedig a Ferencváros-Pécs mérkőzést lehet majd látni - értesült a Magyar Hírlap. Egyelőre azonban még nem nyilvános, hogy melyik tévé vonulhat ki közvetítőkocsijaival a stadionokba. A Porsche, az Audi, a SEAT, a Skoda, a Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek márkák hivatalos hazai forgalmazója, a Porsche Hungaria először még januárban jelentette be, hogy nem vesz részt a Budapesti Autókiállításon. A francia fogyasztók kiadásai a várt 0,3 százalékos mérséklődés helyett 2,7 százalékkal estek vissza augusztusban júliushoz képest. Éves szinten a zsugorodás 1,7 százalékos volt az elemzői várakozások 0,1 százalékos bővülése helyett. Az infláció továbbra is az EU-plafonon, 2,0 százalékon áll. A KSH legújabb felmérése szerint júliusban lendületesen nőtt a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, mely főként a légkondicionálókat, számítógépeket, szórakoztatóelektronikai cikkek értékesítésének felfutásából adódott. Úgy tűnik a svájci légitársaság, a Swiss International Air Lines a British Airwayst és az American Airlinest tömörítő oneworld légi ipari szövetséggel alakít ki stratégiai üzleti kapcsolatot. Távozott a tv2 PR-részlege a csatornától mivel nem tud azonosulni a vezetés által kialakított marketing- és kommunikációs stratégiával - írja a Népszabadság. Noha csak rövid ideje kezdték el értékesíteni a Suzuki Ignist Nyugat-Európában, a hazaihoz hasonló élénk érdeklődés miatt azonban bővítik a gyár kapacitását – írja mai számában a Világgazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!