Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hazai blue chipek közül a Matáv 6, az OTP 18, a Richter pedig már 400 forinttal drágult, miközben a Mol 60 forinttal süllyedt. Az államháztartás hiánya akkor is meghaladja idén a bruttó hazai termék (GDP) 4,8 százalékát, ha a nominális deficit megfelel a Pénzügyminisztérium 900 milliárd forint körüli várakozásának - vélik elemzők. Ez pedig azért következhet be, mert a piac alacsonyabb nominális GDP-vel számol, mint ami a PM papírjain szerepel (18 690 milliárd forint). A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy amennyiben jövőre a jelenleg kitűzött, 3,8 százaléknál nagyobb hiány kerül be a tervekbe, az a forint gyengülését okozhatja. A költségvetés változatlansága mellett a múlt hét végén csaknem minden minisztérium 2004-es kiadási számai módosultak - írja a Népszabadság. A kormány döntése szerint az EU-s támogatásokat és azok hazai finanszírozását a különböző tárcáktól, illetve költségvetési sorokról egy helyre – a Miniszterelnöki Hivatalhoz – gyűjti össze. A versenyképesség és a külföldi működőtőke-bevonás visszaesésének fő oka Magyarországon, hogy elenyésztek a versenytársakhoz - elsősorban a szomszédos országokhoz - viszonyított versenyelőnyök - állapítja meg a gazdasági tárca elemzése. Egyelőre kétséges, mikor és mennyiért kerülhet a Mol tulajdonába a Slovnaft 100 százaléka. A szlovák felügyelet pénteken elutasította a Mol fellebbezését, így az már csak a bíróságtól remélheti az árfolyam-manipuláció megállapítását. A Keler Rt. volt vezérigazgatója, Horváth Gergely szeptember 22-től a Budapest Bank vezérigazgató-helyettesi tisztjét tölti be - adta hírül a bank a Magyar Tőkepiacban. Engedély nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenységet az Astral European 2002 Tanácsadó Kft. A PSZÁF észlelte az engedély hiányát, ezért a további hasonló tevékenységtől eltiltotta a társaságot. A második legnagyobb orosz acélgyártó, a Szeversztal is pályázik a Dunaferr Rt. 79,48 százalékos pakettjére - írja a Vedomosztyi című orosz gazdasági lap. Bekeményítenek a tömegközlekedési vállalatok: a cégek a rendőrök vagy saját biztonsági őreik segítségét is igénybe veszik a bliccelők leleplezésében, a büntetések behajtásában - derül ki a Népszabadság cikkéből. Izgalmasan alakult a Forma-1 szezon utolsó előtti futama az amerikai Indianapolisban. Az esős-száraz versenyt végül Michael Schumacher nyerte a finn Rainkonnen és Frenzen előtt. Áram nélkül maradt Olaszország vasárnap hajnalban mintegy három órára a francia és a svájci importot szállító négyszázezer voltos vezeték meghibásodása miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!