A blue chipek közül a Mol 115, a Matáv 5, az OTP 32 forinttal drágult, a Richter többlete ugyanakkor 105 forintra apdt. A Magyar Hírlap értesülései szerint a kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy 2004 nyaráig az APEH se büntesse meg azokat a cégeket, amelyek hajlandóak átalakítani a színlelt szerződéseket. Ezzel a lépéssel újabb haladékot kaphatnak a kényszervállalkozók. A Népszabadság információi szerint Urbán László, a Fidesz egykori pénzügyminiszter-jelöltje esélyes lehet a K&H Bank vezérigazgatói posztjára. A keddi süllyedést követően - az akkori veszteségeket bőven ellensúlyozva - tegnap felfelé korrigáltak a New York-i tőzsdemutatók, az indextrió két százalék feletti pluszban zárt. Miután a vevő OTP Bank már átutalta a bolgár DSK Bank vételárának fennmaradó 90 százalékát is (mintegy 280 millió eurót), s a részvénytranszfer is lezajlott, az adásvételi folyamat október 1-jén lezárult - áll a magyar hitelintézet közleményében. Az OTP Bank megkezdi a a DSK transzformációját - fogalmaz a dokumentum. A Démász Rt. 2003. október 1-jén megtartott igazgatósági ülésén a testület elnöke, Daniel Dumont lemondott elnöki pozíciójáról, a távozó szakember helyére a jelenlegi vezérigazgató kerül - jelentette be az áramszolgáltató. A felügyelet nem engedélyezte a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Rt.-nek, hogy pénzügyi szolgáltatási közvetítést végezzen a Zürichi IntesaBci Bank részére. A döntés ellen fellebbezni nem lehet, a bank 30 napon belül felülvizsgálatot kérhet a bank a Fővárosi Bíróságtól. Az Erste Befektetési Bank Rt. dolgozza ki az Antenna Hungária privatizációjának tulajdonosi stratégiáját. A nyílt, egyfordulós pályázaton az Erste a CA-IB-t és a CIB-et gyűrte le - derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából. A Keler Rt. 2003. június 6-i hatállyal a Xetra-ügyletek elszámolásához szükséges alapbiztosíték mértékét 50 ezer euróban határozta meg - derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából. Az EU bírósága helybenhagyta az Európai Bizottság által a Michelinre rótt 20 millió eurós bírságot, amit a cég versenyellenes hűségi bónuszrendszere miatt szabtak ki - írja az euro.hu. Adrian Nastase román miniszterelnök strasbourgi nyilatkozata szerint Románia akár már 2009-ben euróra cserélheti a lejt - írta az euro.hu. A Variety című amerikai filmmagazin szerint október végén kezdi meg a Fox filmstúdió Alien vs. Predator című filmjének forgatását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!