Az OTP tovább folytatja menetelését, délelőtt a bankpapír 3 035 forinton tetőzött, a BUX pedig alig több, mint 100 pontra járt a tízezres határtól. Később már kissé más volt a helyzet, az OTP többlete 22 forintra apadt, a Matáv 7 forinttal erősödött, a Mol 10 forinttal gyengült, míg a Richter 50 forinttal süllyedt. Lezárult az OTP Bank belső vizsgálata a pénzmosás megelőzésére és megakadályozására vonatkozó belső szabályzat betartásáról. A vizsgálat megállapításai szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja, de találtak hibázó alkalmazottat. A rendőrség egyébként a napokban a K&H-ügyben gyanúsítottként hallgatta ki az IEB két és az OTP egy munkatársát is. A Graphisoft N.V. a jövőben felhasználói és üzleti partnerei számára igyenes hozzáférést biztosít a GDL-alapú elektronikus épületelem könyvtárak publikálását támogató megoldásához. A cég ezzel egyidejűleg megszünteti az önálló GDL-üzletágat, a technológiához kapcsolódó fejlesztési tevékenységet az ArchiCAD-fejlesztésbe integrálja. Bankká alakul az Első Lakáshitel Országos Takarékszövetkezet - írja a HVG. Az Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Rt. néven működő társaság jegyzett tőkéje 2 milliárd forint lesz. Úgy tűnik, hogy a valóban ingatlanokat forgalmazó Baumag is az ingatlanszövekezetek csődsorozatának áldozata lesz. Bár ma és holnap még kinyit, eddig több mint ezren vették ki a pénzüket a Baumagból, ami elég lehet ahhoz, hogy a társaság kasszája kiürüljön. Uniós pénzből is épülhet a budapesti 4-es metró - írja a Bruxinfóra hivatkozva az Index.hu. Brüsszel a Nemzeti Fejlesztési Terv öt operatív programjának költségterveivel egyidőben javasolta Magyarországnak, hogy (amennyiben az elfogadja az ajánlatot), akkor akár a költségek 10 százalékát kitevő, mintegy 100 millió eurót a brüsszeli költségvetés állna. Az amerikai Hellman & Friedman befektetési alap 19,4 százalékos részesedést szerez a német Axel Springer kiadóban - az amerikaiak a legnagyobb német banktól, a Deutsche Banktól vásárolják meg a pakettet. A német HVB csoport eladta svájci private banking részlegét, a Bank von Ernstet a Royal Bank of Scotlandnak. Az ügylet értéke 500 millió svájci frank, a tranzakció a német bank kipofozásának része. Az elmúlt hónapban - a szezonális hatások kiszűrésével - 14 ezerrel 4,392 millióra csökkent a német állástalanok száma, ezzel a munkanélküliségi ráta 10,6 százalékról 10,5 százalékra mérséklődött. A szezonális hatásokkal együtt kedvezőbb a kép, így 107 ezres csökkenés történt, amivel az állástalanok aránya 0,3 százalékponttal 10,1 százalékra mérséklődött. Rekord számú, 165 jelölt verseng a béke Nobel-díjért - írja a Bloomberg. A jelöltek között találjuk a pápaságának 25. évfordulóját ünneplő II. János Pált, aki a Vatikán és Izrael közti diplomáciai kapcsolatok felvétele, illetve a kulturális és vallási párbeszéd elkezdése miatt javasolták a díjra. Bush és Blair is jelölt, ám ők - ellentétben Václav Havel, korábbi cseh államfővel - esélytelennek számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!