A Budapesti Értéktőzsdén a társaság kérésére három tőzsdenapra felfüggesztik a Zalakerámia Rt. papírjaival való kereskedést, azaz mától jövő keddig nem forognak Zalakerámia-részvények a parketten. A Mol Rt. bejelentette, hogy egy új, 400 millió euró összegű, áthidaló jellegű hitel felvételéről kötött szerződést egy nemzetközi banki szindikátussal. A kereskedelmi banki hitelszerződés 1 éves futamidejű, amely kölcsönös megegyezés esetén legfeljebb 1 évvel meghosszabbítható, és a végső lejárat végén egy összegben törlesztendő. Egy év alatt négy hellyel került hátrébb a magyar gazdaság a davosi Világgazdasági Fórum legújabb versenyképességi rangsorában. Az itt tevékenykedő cégek a forint volatilitását, valamint a munkabér és a termelékenység eltérő mértékű növekedését okolják. Idén szeptemberében az ipari termelői árak 0,5 százalékkal mérséklődtek az előző hónaphoz képest. Éves szinten az ipari termelőiár-színvonal 3,2 százalékkal lett magasabb - áll a Központi Statisztikai Hivatal legújabb jelentésében. Nem nő a magyar lakosság megtakarítási hajlandósága – derül ki a GfK Piackutató Intézet felméréséből. A társaság negyedévenkénti rendszeres felmérésének adatai azt mutatják, hogy a hazai lakosság 40–45 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással. Tegnap nyilvánosságra kerültek a hazai biztosítók 2004-re érvényes kötelező felelősségbiztosítási ajánlatai. Az elmúlt évhez képest a kínálat két biztosítótársaság (Union, Magyar Posta Biztosító) és egy biztosítóegyesület (TIR) ajánlatával bővült. Összesen több, mint négymilliárd forintból (17 millió euróból) létesít tetőcserépgyártó üzemet Lentiben a német Creaton AG. A gyár előreláthatólag 2005-ben kezdi meg a termelést. Az előző év első félévéhez képest 26 százalékkal esett vissza a Szerencsejáték Rt. (SZRT) tippmixen elért hozama, év végéig pedig összesen húsz százalékos csökkenés várható - derül ki a Világgazdaság összeállításából. A lottófogadás továbbra is a SZRT sikerágazatának tekinthető: az idei első félévi 43 milliárd forintos forgalom 19 százalékkal haladja meg a 2002 hasonló időszakának eredményét. A német kiskereskedelmi lánc, a Metro AG harmadik negyedévi működési nyeresége 12,4 százalékkal nőtt – adta hírül a Reuters. A kamatok és adózás előtti összbevétel 211,3 millió eurónyi, ami jelentősen meghaladja a Reuters által megkérdezett elemzők 199 millió eurós becslését. A forgalom 12,8 milliárd euróra rúgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!