A hazai blue chipek közül a Matáv 3, a Richter 200 forinttal gyengült, míg a Mol 25, az OTP 12 forinttal erősödött. Az Egis tovább esett, a ma jelentő Antenna árfolyama 65 forinttal ugrott meg. A vártnál nagyobb lett az októberi infláció, a KSH jelentése szerint fogyasztói árak átlagosan, havi szinten 0,8, éves összevetésben pedig 4,9 százalékkal emelkedtek, szemben a prognosztizált 0,56, illetve 4,69 százalékkal. Éves szinten a társasházi közös költség, a testápolási szolgáltatások, a szemétszállítás és a helyi tömegközlekedés, a csatornadíj drágulása volt látványos, s a szeszes italok, dohányáruk és a háztartási energia árnövekedése is magasabb volt az átlagosnál. Hosszú idő után először anyavállalati és konszolidált szinten is a nyereséges gazdálkodásról számolhatott be az Antenna Hungária Rt. (AH) negyedéves gyorsjelentésében. Az anyavállalat üzleti eredménye meghaladta az 1,6 milliárd forintot, mérleg szerinti eredménye pedig a 641 millió forintot, de ez csoportszinten is 289 millió forint lett. A PSZÁF engedélyezte, Luigi Mastrapasqua belső igazgatósági taggá és vezérigazgatóvá történő megválasztását az Inter-Európa Bank Rt.-nél - derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából. A PSZÁF a K&H Bank Rt. kérelme alapján visszavonta a hitelintézet részére kiadott portfóliókezelési engedélyt, azaz a társaság tevékenységei közül kikerül az "egyéni portfóliók egyéni kezelése a befektető által adott megbízás alapján". A PSZÁF engedélyezte, hogy a Kafijat Kft. 37,5 százalékos befolyásoló részesedést szerezzen az ÁÉB-ben, s azt is jóváhagyta, hogy ezzel Megdet Rahimkulov befolyása 46 százalékra nőjön. Információnk szerint aláírás előtt áll az a szerződés, amelynek keretében több milliárdos költséggel új, laptopokat összeszerelő üzemet hozna létre a Videoton Holding Rt. Az elmúlt hét banki eredményértékelő sajtótájékoztatóin a Raiffeisen Bank és a CIB vezetői is úgy vélekedtek: a forrásgyűjtés fontossága miatt a lakossági kamatokért versengő bankok az utolsó pillanatokig kitartanak majd magas ajánlataik mellett, és csak akkor indul meg majd a leárazás, ha a jegybank csökkent. Idén korábban kezdődött a kereskedők ünnepe: a november elsejét követő hétvégén elözönlötték a karácsonyi bevásárlási lázban égő vásárlók a plazákat és a hipermarketeket. Jelentős mínuszról adott számot kedden a Mitsubishi Motors Corp. A társaság 76 milliárd jenes működési veszteséggel zárta az első félévet. Hosszú idő után először jó negyedéves eredményről számolhatott be a T-Online. Az egy évvel ezelőtti közel 300 millió eurós mínuszt követően ezúttal 3 millió euró nyereséget zsebelt be az internetes cég. A tavalyinál kisebb, 700 millió eurós nyereséggel zárta üzleti évét a ThyssenKrupp, ám jövőre már profit-duplázódásra számít a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!