Az európai indexek változatozó mértékben, de eséssel kezdtek, a BUX pedig a nyitás óta folyamatosan gyengül. A pesti börzén az árfolyamesését a Richter és a Mol vezeti, a gyógyszerrészvény nem sokkal 24 ezer forint felett forog, míg az olajpapír a 6500 forintot közelíti. Az utóbbi céggel kapcsolatos hír, hogy ma reggel megjelentek a jövő heti jegyzési feltételek. Eszerint ha vállaljuk, hogy jövő áprilisig nem adjuk el frissen jegyzett Mol-részvényünket, az állam 500 forint kedvezményt ad majd a jövő héten induló jegyzés során a vételárból igaz, csak 200 részvényig. A teljes lejegyezhető csomag legfeljebb 4,4 millió darab lehet. Az építőipari termelés volumene szeptemberben munkanaptényezővel kiigazítva 1,4 százalékkal csökkent a tavalyi bázisévhez képest - áll a KSH jelentésében. Az év első kilenc hónapjában a termelés 1,8 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az adatvédelmi ombudsman hivatalból vizsgálatot indít a webkamerákkal és mobiltelefonokkal készíthető multimédiás képüzenetek (MMS-ek) ügyében - írja a Népszabadság. Az amerikai egészségügyi intézet, a Food and Drug Administration a napokban engedélyezte a Bristol-Myers-nek, hogy piacra dobja új, rágható, fodormenta ízű női fogamzásgátló tablettáját - írta cnn.com. A Novartis AG közölte, hogy egy sor ígéretes készítménye vár piaci bevezetésre, s ez a tíz új gyógyszer évi több, mint tízmilliárd dolláros forgalomnövekedést hozhat éves szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!