Ami a BÉT-en szereplő cégekről érkezett híreket illeti, a Graphisoft N. V. április 11. és 17. között 10 786 Graphisoft N. V.-részvényt vásárolt vissza a tőzsdei forgalom keretében , az OTP Bank Rt. április 25-i közgyűlésén határoz az osztalékelsőbbségi részvények törzsrészvényekké alakításáról, az OTP-Garancia Biztosító Rt. pedig tavaly 874 millió forint nyereséget ért el és díjbevételét a megelőző időszakhoz viszonyítva 42 százalékkal növelte. Szintén itthoni hír, hogy Orbán Viktor a Magyar Rádiónak adott szokásos szerda reggeli interjújában kifejtette: kormányának kötelessége a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugellátás garantálása. Februárban a magyar folyó fizetési mérleg 54 millió euró hiánnyal zárt, ez 4 millióval kisebb az előzetes deficitnél, és 134,25 millióval marad el a NAPI Gazdaság konszenzusától. Idén január-februárban a bruttó nominális átlagkereset 16,8 százalékkal, a nettó átlagkereset 15,4 százalékkal, a reálkereset 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a KSH. Az Intel Corp. kedden bejelentette, hogy csökkent az első negyedévi profitja, ugyanakkor az eredmények valamivel jobbak lettek, mint amire megfigyelők számítottak. A francia ipari termelés februárban a vártnál nagyobb mértékben, 0,1 százalékkal növekedett. A Bank of England monetáris politikai tanácsa úgy szavazott, hogy 50 bázisponttal, azaz fél százalékkal csökkenteni kellene a brit kamatlábakat. A japán pénzügyminiszter Mijazava Kiicsi bejelentette: nem számít arra, hogy a következő kormányban is felkérnék e poszt betöltésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!