Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ami a BÉT-kibocsátókról érkezett híreket illeti, két napja megszűnt a BorsodChem gazdasági vezérigazgató-helyettesének a munkaviszonya, az Egis Gyógyszergyár Rt. az április 4-i közgyűlés határozata szerint a tavalyi évre részvényenként 12 százalékos (120 forintos) osztalékot fizet, a TVK közzétette első negyedéves gyorsjelentését, ami szerint a csoport árbevétele szerényen, 3 százalékkal nőtt a tavalyi első negyedévhez képest. ugyancsak a TVK-hoz kapcsolódik, hogy bejegyezték a részvénykönyvbe a Matura Vermögensverwaltung GmbH-nak a társaságban birtokolt 5 százalékot meghaladó tulajdoni hányadát, a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. főrészvényese, a Brau Union AG tulajdoni aránya pedig a tőzsdére bevezetett elsőbbségi részvények vonatkozásában 1102,527 forintra nőtt. Az Apple a március 31-én zárult negyedévben 43 millió dollár - részvényenként 12 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 233 millió dolláros - részvényenként 64 centes - nyereséggel. A Microsoft Corp. a szintén a fenti időpontban véget ért negyedévben a tavalyinál 2,8 százalékkal magasabb profitra tett szert. A szoftvercég bevétele 2,45 milliárd dollár (részvényenként 44 cent) volt, szemben a tavalyi 2,39 milliárddal (részvényenként 43 cent). Az értékesítési árbevétel növekedése szintén meghaladta a várakozásokat: 14 százalékos volt, a bevétel 6,46 milliárd dollárt tett ki. Az eredmény közzétételét követően 6,2 zázalékkal emelkedett a Microsoft-papírok árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!