Jelenleg az euróval 243,00/20 forinton kereskednek a bankközin, ami 11,95 százalék a sáv erős oldalán, így erősödést jelent a tegnapi záráskor kialakult 11,77 százalék után. A piac továbbra is jó januári inflációs adatra vár. Számos magyar vállalati eredmény látott ma napvilágot. A sertésárak kedvező év végi változásának köszönhetően a Pick nettó nyeresége 1,631 milliárd forint lett 2001-ben. A BorsodChem Rt. tavaly 8 százalékos árbevétel-növekedés mellett 8,351 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami részvényenként 667 forintnak felel meg. Az orosházi Mezőgép Rt. 6 százalékkal, 12,414 milliárd forintra növelte árbevételét, nettó eredmény csupán 368 millió forint lett, 42 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 636 milliónál. A tavaly novemberben kiadott profit warningnak megfelelő számokat közölt tavalyi gazdálkodásáról a Pannonplast: a cég 32 milliárdos árbevétel mellett 1,3 milliárd forintos eredményt mutatott fel. Az ABB Group energetikai csoport 3 százalékkal 23,73 milliárd dollárra emelkedő árbevétel mellett a 130 millió dolláros mínuszt valószínűsítő elemzői várakozásoknál lényegesen nagyobb, 691 millió dollár nettó veszteséggel zárta a tavalyi évet. Egy évvel korábban a vállalatnak még 1,44 milliárd dollár profitot sikerült kigazdálkodnia: a mostani veszteség - amely az első a vállalat történetében - a megrendelések visszaesésére és az azbeszt-ügyletek utáni hirtelen megugró tartalékképzésre vezethető vissza. A cseh ipari termelői árak januárban 0,2 százalékkal, év/év alapon pedig 0,6 százalékkal, 1999. júliusa óta a legalacsonyabb ütemben nőttek. A piac havi 0,4 százalék körüli mértéket várt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!