A fogyasztói árszint növekedése áprilisban év/év alapon 2,4 százalék volt Olaszországban, míg a havi növekedés 0,3 százalék. Márciusban az éves ráta 2,5 százalék volt. A British Telecom Grop Plc az idei első negyedévben 2,6 milliárd font (3,8 milliárd dollár) nettó veszteséget termelt, az előző év azonos időszakának 2,95 milliárd fontos deficitje után. A Telefonica első negyedéves nettó eredménye az egy évvel korábbi 431 millió euróról 121 millió euróra esett vissza. Az E.ON AG, Európa második legnagyobb energiaszolgáltatója üzemi nyeresége 1,29 milliárd euró volt az első negyedévben, ez 46 százalékkal több az előző évinél. Tegnapi záró árfolyamon számolva 17937,85 forintot fizet minden Édász papírért az E.ON a ma megjelent nyilvános vételi ajánlat szerint. A német Allianz AG biztosítótársaság nettó nyeresége 170 százalékkal 1,9 milliárd euróra nőtt az első negyedévben, ez gyakorlatilag megegyezik az optimista elemzői várakozásokkal. A francia Societe Generale bank idei első negyedéves nettó nyeresége a vártnál nagyobb mértékben, 24 százalékkal csökkent az előző évihez képest. Az ipari termelés 2002 márciusában év/év alapon 3,1 százalékkal, az év első három hónapjában pedig 0,2 százalékkal nőtt. Egy esetleges felminősítés céljával felülvizsgálat alá helyezte az OTP Bank pénzügyierő-osztályzatát a Moody's.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!