DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Európa továbbra is esésben van, a DAX fél tízkor 0,81, a CAC-40 0,91, a Footsie pedig 0,27 százalékos veszteséget hozott össze. A kisebb bötzék követik a vezető piacok által kijelölt irányt, Zürich 0,38, Amszterdam 0,66, Madrid pedig 0,11 százalékot veszített.
Molnár Csaba, 2002. május 30. csütörtök, 09:40

Az olasz termelői árak 0,3 százalékkal emelkedtek áprilisban, de éves szinten 1,2 százalékos a csökkenés. Tovább erősödött az euró és 15 hónapos csúcsot ért el a dollárral szemben, egy dollár már 0,9374 eurót ér. A finn GDP idén márciusban 1,8 százalékkal volt kisebb az előző évinél. Irak hivatalosan is elfogadta az "olajat élelmiszerért" nevű ENSZ-program újabb hathónapos meghosszabbítását. A japán Nintendo Co., a világ második legnagyobb videojáték-gyártója visszavásárolna részvényeseitől tíz százaléknyi részesedést. A South African Breweries Plc (SAB) megállapodott a Philip Morris-szal arról, hogy 5,6 milliárd dollárért a Miller Brewing-ot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK