DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Csendes az élet az európai tőzsdéken, aki nem a focit nézi, az a brit királynőt ünnepli - Londonban ki se nyitottak. A DAX 0,20 százalékkal, a CAC 40 0,11 százalékkal csökkent eddig, az S&P futures 0,50 pontos pluszt mutat. Idehaza az MNB brutális fizetési mérlegadatot tett közzé: áprilisban 387 millió euró lett a hiány az előzetes adatok szerint, ez több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. A forint gyakorlatilag a pénteki zárással megegyező szinten nyitott, 12,24 százalékkal a sáv erős oldalán.
NAPI, 2002. június 3. hétfő, 09:44

Áprilisban az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal nőttek az ipari termelői árak Magyarországon, év/év alapon azonban 2,7 százalékkal csökkentek - jelentette a KSH. A belföldön értékesített ipari termékekért év/év alapon 1,3 százalékkal magasabb árat fizettek a vevők áprilisban, míg a kivitelre jutók forintban számolva közel 6 százalékkal olcsóbban keltek el.
A Tiszai Vegyi Kombinát Rt. 2002. május 31-én lezárta a folyamatot, amelynek keretében a TVK Rt. értékesítette a TVK-HIX Ipari és Kereskedelmi Kft.-ben (HIX Kft.) 100 százalékos tulajdonosi részesedést biztosító üzletrészét a HIX Kft. menedzsmentjéből alakult konzorciumnak. A tranzakciónak a TVK Rt. magyar és nemzetközi számviteli előírásoknak megfelelően készülő beszámolóiban jelentős eredményhatása nincs.
A TITÁSZ Rt. igazgatósága 2002. június 1-i ülésén Bakács Istvánt az igazgatóság elnökévé választotta, Antal Józsefet pedig ügyvezető igazgatóvá nevezte ki - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.
Szakértők szerint a ma publikálandó beszerzési menedzser indexek Európában és az USA-ban is növekedést mutatnak majd. A Egyesült Államokban a növekvő termelés és a megrendelésállomány bővülése miatt elemzők úgy vélik, hogy az áprilisi 53,9 pont után 54,5 pontra emelkedik májusban az index. Európában ugyancsak emelkedésre számítanak, az áprilisi 50,7 pontról 51,5 pontra.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK