A tokiói tőzsde is eséssel reagált a hírre, nem törődve azzal, hogy az első negyedévi japán GDP-adat - 1,4 százalékos növekedés - jobb lett a vártnál. Az euró négy hónapos csúcsot döntött a jennel szemben, az amerikai valutával szemben pedig a 0,9485-ös 17 hónapos rekordra jutott. A jennel szembeni emelkedést elsősorban azon félelmek okozták, hogy a továbbra is erősnek tartott távol-keleti valuta gyengítése érdekében lép fel a japán jegybank. A német munkanélküliek száma májusban négymillió alá süllyedt, ez évben először - írta az e kérdésben rendszerint jólértesült Bild. A munkanélküliek aránya 9,7 százalékról 9,5 százalékra csökkent a kiigazítatlan adatok szerint. Idén április végéig a kereskedelmi szálláshelyekre érkező 1,3 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon - jelentette a KSH - , ami 1, illetve 3 százalékos csökkenést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Ez idő alatt a szállásdíjbevételek 2 százalékkal estek vissza. Az idegenforgalomból származó devizabevételek a Magyar Nemzeti Bank előzetes adata szerint 957 millió eurót tettek ki. Nem választották be Nagy Eleket a Vegyépszer háromtagú igazgatóságába - adta hírűl a Magyar Hírlap. Nagyot az elnöki székben Csegezi László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese váltotta fel, aki azonban egészségügyi okokból egyelőre nem láthatja el feladatát. Megfigylők azonban úgy vélik, Csegezi kinevezése egyébként is csak átmeneti, az elnök személye véglegesen július elején dőlhet el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!