DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Európa stabil esésben van, minden számottevő index veszít értékéből. Leginkább a Footsie tartja magát, vesztesége 0,41 százalék, nem így a DAX és a párizsi index, ezek 1,36, illetve 1,49 százalékkal vékonyodtak. A kisebb piacok is tartják a lépést, Madrid 0,54, Amszterdam 1,64, Stockholm 1,33 Zürich pedig 1,60 százalékot gyengült.
Molnár Csaba, 2002. június 14. péntek, 09:54

Németországban májusban az elmúlt 12 hónapban bekövetkezett 1,1 százalékos áremelkedés az elmúlt három év legalacsonyabb értéke, s az előzetes 1,2 százalékos várakozásoktól is elmarad. Az előző hónaphoz viszonyítva nem változtak a német fogyasztói árak.
Idén január-áprilisban a bruttó nominális átlagkereset 18,2 százalékkal, a nettó átlagkereset 17,9 százalékkal, a reálkereset (a fogyasztóiár-index 6,2 százalékos növekedése mellett) 11,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A diákok szabad bankválasztási jogát sérti a Diákhitel Rt., amikor kiköti, az igénylők csak a Postbanknál nyitott számlán keresztül juthatnak hozzá a kedvezényes kölcsönhöz - ismertette álláspontját az állampolgári jogok biztosa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK