A New York-i indexek jókora pozitív korrekcióval zártak : a Dow Jones ipari átlag 213,21 ponttal - 2,25 százalékkal - 9867,42 pontra, a Nasdaq Composite 48,55 ponttal - 3,23 százalékkal - 1553,29 pontra, az S&P 500 28,90 ponttal - 2,87 százalékkal - 1036,17 pontra emelkedett. A tokiói tőzsde Nikkei 225 indexe 175,82 ponttal - 1,65 százalékkal - emelkedve 10 839,93 ponton zárt, napközben a 2 százalékot is meghaladta az erősödés. A Wall Street-i korrekciót követő trendet különösen a Toyota Motor használta ki, de a legnagyobb nyertesek a brókercégek voltak. élükön a Daiwa Securitiesszel. A Vivendi Universal 63 százalékról valamivel 40 százalék fölé mérsékli részesedését a csoport közművi részlegében, a Vivendi Environnement-ban, részvényeladás, illetve tőkeemelés révén. A Vivendi Universal várakozásai szerint aZ ügylet révén csökkenhetnek a csoport adósságai, részben a részvényekből származó bevételnek köszönhetően, részben pedig azért, mert a Vivendi Environnement adósságai kikerülhetnek az összesített mérlegből. A Vivendi összesített adósságai a féktelen terjeszkedés nyomán 30 milliárd euró fölé kerültek, ebből a médiaszekcióra mintegy 17 milliárd jut. Magyarországon a folyó fizetési mérleg hiánya áprilisban a végleges adatok szerint 400 millió euró volt, ez 13 millióval nagyobb az előzetes számnál. Ezzel a négyhavi deficit 960 millió euróra nőtt. Legnagyobb mértékben a turisztikai aktívum csökkent. A gyenge havi adat ellenére az elemzők egyelőre nem tartják szükségesnek az éves deficitre vonatkozó prognózisaik megváltoztatását. A következő hónapok nagy kérdése az idegenforgalmi bevételek és a külkereskedelmi egyenleg alakulása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!