A délelőtt vezető makrogazdasági híre, hogy az előzetes számítások szerint idén júniusban 403 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg - adta hírül a jegybank. Idén a hatodik hónapban az áru- és szolgáltatás-kereskedelem hiánya csökkent, a jövedelmeké némileg nagyobb lett a tavalyinál. A NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők a júniusi hiányt 386 millió euróra becsülték, míg a Reuters prognózisa 370 millió eurós havi hiányt várt. Az USA másfélmilliárd dolláros sürgősségi hitele révén már ma kinyithatnak a múlt héten a betétesek rohama miatt bezárt uruguayi bankok. A kölcsöntől - melynek közvetítője a Nemzetközi Valutaalap - a hitelintézetek kisegítése mellett a latin-amerikai pénzügyi szektor megmentését is remélik. A céghírek között a KLM Royal Dutch Airlines NV arról számolt be, hogy teljes kapacitás-kihasználtsága júliusban az egy évvel korábi 77 százalékról 79,6-ra nőtt. Ezen belül a személyszállítás kapacitás-kihasználtsága 83,5 százalékról 83,6-ra javult, az utaskilométerek száma pedig 6 százalékkal esett az előző évihez képest. Az emelkedő amerikai eladások és az erős jen miatt az április-júniusi időszakban a Toyota Motor Corp. működési ereményének korábban várt 15 százalékos növekedését 25 százalékra emelték. A legnagyobb japán autógyártó pénzügyi éve első negyedének eredményeit szerdán reggel teszi közzé, a működési eredményre vonatkozó előrejelzés 2,46 milliárd dollár. George W. Bush 2000. évi kampányának szavazat-újraszámlálási küzdelmei során különböző, nagyvállalatok tulajdonában álló repülőgépeken utazott, köztük az azóta a vállalati botrányok egyik mintaképeként elhíresült Enron, illetve Halliburton gépein - írja a CNNMoney az Internal Revenue Service-re hivatkozva. A magyar kormánytagok a gyorsan lezavart száz nap után megérdemelt szabadásukat töltik. Hét tárcavezető külföldön, öten belföldön - kivétel nélkül a Balatonnál - tölti szabadságát. Németh Imre földművelésügyi miniszter még nem tudja, hol tölti szabadságát, Kovács László külügyminiszter pedig nem biztos benne, hogy lesz ideje pihenésre. A leghosszabb időre - három hétre - Bárándy Péter igazságügy-miniszter megy nyaralni külföldre. Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter és Medgyessy Péter kormányfő viszont a határokon túl és itthon is nyaral. Jánosi György sport-, Lamperth Mónika belügy-, és Németh Imre agrárminiszter a kormány ülésezési szünetében - augusztus 6. és 19. között veszi ki szabadságát, míg kollégáik döntő többsége a július végi, augusztus eleji időszakot választotta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!