Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Wall Streeten a múlt hét végére kifulladt a rally, a főbb mutatók 2-3 százalékos esést produkáltak, nem kis részben a tech-papírok árfolyamzuhanása miatt. Az indexek a hét átlagában ezzel együtt emelkedtek, s ha a makroadatok is úgy akarják - élükön a 2. negyedévi GDP-vel - , a befektetők további erősödésre számíthatnak. Tokióban a Nikkei 225 index 2,03 százalékos - 200,29 pontos - emelkedéssel kezdte a hetet, s ezzel egy hónapja először sikerült a lélektani határnak számító 10 ezer pont fölé - 10 067, 74 pontra - jutnia. Idehaza hamarosan kiírhatják az új honvédségi-gépjármű tendert, ha a tárca vezetése ma jóváhagyja az előterjesztést. A két éve húzódó beszerzésre szánt keretösszeg az idők folyamán egyre zsugorodott: első nekifutásra 240 milliárd forint értékben 12 ezer járművet igényelt volna a hadsereg, a tavaszi - sikertelen - közbeszerzés már csak százmilliárdos nagyságrendben, 5400 gépkocsira vonatkozott. A mostani kiírást illetően a Magyar Hírlap tudni véli, a katonák már 3 ezer új járművel is beérnék. A tavaszi eredménytelenül zárult tenderen egyébként a legtöbb kategóriában a Rábát (a DC-vel karöltve) és az Ikarust (a Renault-val párban) tartották a legesélyesebbnek. A győri cég sokat remél a tender megnyerésétől, várakozásaik szerint az innen befolyó bevételek legkorábban 2004 végétől szépíthetik az eredményt. A Citadellán tartott ma reggeli sajtótájékoztatón a teraszt üzemeltető cég ügyvezetője és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetői bejelentették, hogy mégis az üzemeltető fogja lebontani az engedély nélkül épített teraszt - jelentette az X-Press. A Citadella 4U Kft. ügyvezetője, Veres István elmondta, hogy eddig azért nem tudták megkezdeni a munkát, mert az augusztus 20-i ünnepi rendezvények ezt megakadályozták. A munkálatok a cégvezető elmondása szerint a jövő héten indulnak be gőzerővel, mivel ezt a 31-én megtartandó tűzijáték egyelőre nem teszi lehetővé. Veres azt azonban hozzátette, hogy a bontás ideje alatt a bíróságon folytatni kívánják a kávézó körül kialakult jogvitát. Arról, hogy a bontási munkálatok meddig tartanak, senki nem volt hajlandó nyilatkozni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!