Tegnap az Atlanti-óceán túloldalán emelkedéssel zártak a mutatók. A Dow Jones 1,1 százalékkal 8519,4 pontra erősödött, az S&P-500 1 százalékkal emelkedve hajszállal 903 pont alatt zárt, a Nasdaq Composite pedig 0,7 százalékkal 1304,6 pontra kapaszkodott fel. A Nikkei mutatója 0,1 százalékkal 9297 pontra gyengült. A szélesebb TOPIX értéke pedig 0,4 százalékkal 911 pontra erősödött. A Sumitomo Mitsui Banking Corp., Japán második legnagyobb pénzintézetének papírja 1,78 százalékal lett olcsóbb. A kőolaj árfolyamalakulása leginkább hullámmozgással jellemezhető. Tegnap ugyan visszaesett 30 dollár alá az olaj jegyzése, ám mivel a világpolitika színpadán az USA egyre erőteljesebben nyomul, hogy minél több támogatót szerezzen Irak-ellenes terveihez, a fekete arany ára újra felfelé mozdult a világ tőzsdéin. Makorérdekesség, hogy Kazahsztán gazdasága gyorsan halad a növekedés rögös útján: ebben az évben várhatóan 7 százalékal bővül a GDP. A tempó jövőre is alig gyorsul, 2003-re ugyanis 6 százalékos ütem várható - a kormányzat tervei szerint A világ legnagyobb médiavállalata, az AOL Time Warner bejelentette, hogy a reklámpiac visszaesése miatt az America Online internetszolgáltató idei eredménye rosszabb lesz a korábban prognosztizáltnál. A csoport egészének árbevétele azonban nem marad el a korábban becsült szinttől, mivel a csoport hagyományos médiaüzletágai, köztük az HBO mozicsatorna eredményei ellensúlyozzák az America Online gyengélkedését. A Ford Motor korábbi előrejelzésével szemben most már nem veszteséget, hanem kis üzemi nyereséget vár az idei harmadik negyedévben. Ez főként annak köszönhető, hogy az autógyárak által kínált vásárlási kedvezmények nyomán a nyár folyamán nőttek az eladások az USA-ban - közölte Bill Ford Jr., a Ford elnök-vezérigazgatója. Magyarországon a Mol Rt. bejelentette, hogy a 2002. augusztus 2-án adott megbízás alapján a 2002. szeptember 3-tól 2002. szeptember 9-ig eltelt időszakban 610 000 darab saját részvényt vásárolt. Kedd reggel hét óra előtt nem sokkal egy eltört egy víz- főnyomócső a Gellérthegynél, és a 15 méter magasan feltörő víz elöntötte a Gellért Szállót. A hömpölygő víz elárasztotta a teret, a környéket lezárták a forgalom elől. Maj nyolcra megszüntették a vészhelyzetet, így nem kellett teljesen kiüríteni a Gellért szállót a reggeli vízcsőtörés miatt. A Gellért tér a villamospályával együtt, a Gellért szállónak pedig a pincéje került víz alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!