A kormány döntése alapján május közepétől a lakossági gázárak 12 százalékkal nőnek ugyan, de a fogyasztóknak feltehetően nem ennyivel többet kell majd fizetniük. A következő fűtési szezontól ugyanis a kabinet tervei szerint már életbe léphet az az árkiegészítési rendszer, amely tehermentesíti a háztartásokat az infláció feletti drágulástól. Fellélegezhetnek a vendéglőt, közkonyhát működtető vállalkozások, intézmények. Egy módosított rendelet szerint ugyanis 2003 januárja helyett csak az ország EU-csatlakozásától lesz kötelező alkalmazniuk azt a HACCP-rendszert. A fürdők is haladékot kaptak a csatlakozásig a vízforgató berendezések kötelező kiépítésére - írta a Népszabadság. A magyarországi családok ingatlanhitel-felvételi lázban égnek, tavaly nyár óta havi 50 milliárddal hízik a bankok lakáshitelcsomagja, amelynek 80 százaléka kedvezményes, azaz legfeljebb négy- vagy hat-százalékos kamatozású - írja a Magyar Hírlap. Az első résznél jobb nézettségi adatokat produkál Magyarországon mind A Gyűrűk Ura, mind a Harry Potter folytatása. A Két Toronyra csütörtöki, első vetítési napján 32 ezren voltak kíváncsiak, s bár a Titkok Kamrája a premierrel nem szárnyalta túl a Bölcsek Kövének elsőnapi nézettségét, a filmet máris többen látták, mint az első epizódot. Lemondott Steve Case, az America Online és a Time Warner összeolvadásából keletkezett médiaóriás elnöke, miután mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a 2001 januárjában végrehajtott fúzió óriási baklövés volt. Több mint három százalékkal emelkedtek tavaly a United Biscuits (UB) kekszgyártó vállalat bevételei, és a költségcsökkentések következtében a társaság növelni tudta működési hatékonyaságát is. Az UB tulajdonosai mindemellett még mindig nem döntöttek a vállalat jövőjéről. Nagy-Britannia második legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca, a J Sainsbury Plc. hétfőn bejelentette, hogy versenybe száll a Safeway felvásárlásáért és rálicitál a William Morrison már elfogadott ajánlatára. A Sainsbury által felajánlott három milliárd fontos vételár, amelyet készpénzzel és sajátrészvénnyel finanszíroznának, meghaladja a William Morrison által kínált részvényenként 3 fontos árat. A Microsoft Corp. 1,1 milliárd dollár értékű peren kívüli egyezséget kötött azokkal a kaliforniai magánszemélyekkel és vállalatokkal, amelyek a piaci dominanciájával való visszaélés, azaz indokolatlanul drágán árusított szoftverei miatt perelték be. Az OPEC vasárnapi rendkívüli értekezletén nyersolaj-kitermelésének napi 1,5 millió hordóval való növeléséről döntött, miután a tagállamok nem akarják, hogy a venezuelai sztrájk miatt hiány alakuljon ki. A dél-amerikai ország helyzetének alakulása megjósolhatatlan, így a döntésnek az olajárra gyakorolt hatása is teljesen bizonytalan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!